Kennismaken, wie is jouw studiekeuzecoach?

Want je wil wel weten wie je helpt met je studiekeuze

Als je met mij in gesprek gaat over jouw studiekeuze dan kom ik heel wat over jou te weten. Maar je wil mij natuurlijk ook een beetje kennen. Tijd voor een kennismaking:

Mijn naam is Fenna Schrauwen, 40 jaar en ik woon in het West-Brabantse Roosendaal. Samen met mijn 12 jarige dochter en 9 jarige hond, mijn grootste lievelingen. Een andere lieveling van mij is de voorraad chocolade. Ben ik dol op! (wel gewoon de melkchocolade variant natuurlijk)

Hoe ik studiekeuzecoach werd

16 Jaar geleden ging ik van een baan in het bedrijfsleven naar het onderwijs. Bij het sollicitatiegesprek werd mij gevraagd: Hoe lastig is het voor jou om met pubers te werken? Nou niet zei ik toen want het zijn toch gewoon mensen. En dat vind ik nog steeds. Sterker nog, ik vind het een heel leuke groep mensen.
Intussen weet ik veel over pubers en het puberbrein én waarom het lastig is voor jongeren ( klinkt leuker dan puber toch) om keuzes te maken.

Vaak wordt er namelijk gekozen vanuit VERSTAND OF GEVOEL. Vanuit emotie of overtuigingen. Er wordt ook niet altijd gekeken naar routes die echt het beste bij jou passen. Rekening gehouden met jou. Dat kan anders besloot ik een paar jaar geleden. Persoonlijke plannen bij persoonlijke verhalen.

SENSE YOU is er dan ook om jou te begeleiden. Inzicht krijgen in, te weten komen:

  • Wie jij bent, wat je kwaliteiten zijn, je vaardigheden
  • Wat voor jou belangrijk is, wat je in beweging krijgt
  • Wat jij nodig hebt, wat je succesgedrag is, passend bij jouw unieke verhaal

Niet altijd vind je iemand op school die dit allemaal met je bespreekt. Soms is er gewoon de persoon niet. Dan is het fijn dat een studiekeuzecoach met jou mee denkt. Ik wil diegene voor jou zijn. Dat doe ik intussen naast mijn baan als decaan in het onderwijs.

Door al die jaren werken in het onderwijs kwam ik er namelijk achter dat ik goed kan luisteren. Ruimte kan geven aan jou om jezelf te ontdekken. Dat ik jou kan leren om je gevoel te gebruiken bij je keuzes. Maar ook gezond verstand. Dat ik met de kennis van 16 jaar in het onderwijs heel goed ben in het maken van een plan dat bij jou past. Jouw eigen route naar jouw bestemming.

Hoe ik werk als studiekeuzecoach

Ik werk graag samen met degene die kiest. Jij moet het daarna toch zelf gaan doen en het mag dus jouw eigen keuze zijn. Daarom maken we samen een plan. Ik zorg ervoor dat je alle mogelijkheden leert kennen. Met opdrachten en gericht advies kun jij onderzoeken. Daarvoor is het handig om jezelf goed te kennen. Dat onderzoeken vind ik 1 van de leukste dingen van mijn werk. MapsTell gebruik ik hiervoor als instrument maar bijvoorbeeld ook allerlei opdrachten die leuk en luchtig zijn. Studiekeuze IS ook leuk.
Het vinden van het volgende stapje samen met jou vind ik leuk.
Wanneer jij met vertrouwen in je keuze weggaat doe ik een blij dansje.

Als je me in gesprekken meemaakt, zul je merken dat ik enorm nieuwsgierig ben. Niet alleen naar jou en wie jij bent. Ik wil ook altijd alles weten van beroepen die mensen hebben. Voordeel voor jou is dat ik dus makkelijk allerlei voorbeelden gebruik of personen ken met een bepaald beroep.

Wat iedereen ook altijd over mij zegt na een paar gesprekken is: Fenna stelt vragen die ik zelf niet had bedacht. Hierdoor kom je meer over jezelf te weten. En: Fenna is enorm betrokken. Ook: Ze geeft houvast in het zoeken op mijn eigen manier. Tsja dat zeggen anderen dus dat mag je dan wel geloven toch?

Kennismaken?

Wil je meer van me weten? Kennismaken? Je kunt me natuurlijk een tijdje volgen op het account @studiekeuzecoach of bij mijn eigen dagelijkse keuzes op @senseyou_keuzecoach.
Of je vult het contactformulier in zodat ik jou kan mailen of bellen. Spreek ik je snel?

Je maakt per dag meer dan 30.000 keuzes waar je niet over nadenkt.

studiekeuze coach Roosendaal

Keuzes op belangrijke momenten, zoals een studiekeuze of loopbaankeuze wil je niet onbewust, maar juist BEWUST maken.

Nieuwsgierig hoe ik je help om bewust te kiezen?