SENSE YOU STUDIEKEUZECOACH ondersteunt bij het maken van een bewuste studiekeuze.
Tussen alle mogelijkheden gaan we op zoek naar wat bij jou past. Wat jij belangrijk vindt, waar jij goed in bent. Wat jij nodig hebt. Zodat je met vertrouwen start aan je studie.

Hoe maak je een bewuste studiekeuze?

Een goed studiekeuzetraject is als een wereldreis. Voor iedereen is de ideale bestemming anders. Daarom begin je met je eigen wensen en persoonlijke situatie. Wie ben je, wat vind je belangrijk, waar ben jij goed in? Dat is de 1e fase van een goed studiekeuzeproces. Deze blog kan je hierbij helpen: De moeilijkste vraag van studiekeuze: Waar ben ik goed in? – Sense You

In de 2e fase ga je op verkenning. Je beslist bijvoorbeeld of je op kamers gaat. Dat bepaalt ook welke scholen je gaat bekijken. In deze fase kom je erachter welke sector of opleidingsniveau bij jou past. Aan het einde van deze fase heb je een top 3 van mogelijkheden die bij jou passen.

In de 3e fase onderzoek je deze top 3. Je bent veel aan het ervaren. Open dagen bezoeken, meelopen, proefstuderen. Coaching helpt je om terug te kijken op die ervaringen. Wat heb je gezien, gehoord. Wat betekent dit voor jouw keuze? 

In de 4e fase besluit je wat je gaat doen. Daar maak je de keuze voor jouw bestemming. Kun jij niet kiezen? Dat kan komen door jouw keuzestijl. Lees hierover meer in dit blog: Kiezen in je loopbaan met jouw keuzestijl – Sense You

Studiekeuze past bij jou

Wat is je investering voor een bewuste studiekeuze?
Er zijn verschillende trajecten waarvan er vast 1 bij jou past:

Rugzak traject

Inpakken en weg
360
 • Je bent zelf al ver gekomen. Je weet waar je goed in bent, wat voor jou belangrijk is in een studie. Misschien weet je het wel maar duf je zelf niet de knoop door te hakken. Ben je niets vergeten? Wat houd je tegen om JA te zeggen tegen jouw keuze? Na die check gaan we aan de slag. We zorgen ervoor dat jij de knoop doorhakt.

  Een studie die past bij je interesses, kwaliteiten en persoonlijke behoeften. Een studie waar jij vol vertrouwen mee start.

  We ontmoeten elkaar 3 keer 2 uur maar tussendoor hebben we zeker ook contact.
  Als jij dat wil kun je hieraan ook testen toevoegen om snel info te verzamelen.

Koffer traject

met al je bagage ga je op weg
680
 • We zoeken samen uit wie je bent, wat jij belangrijk vindt en waar je goed in bent. Daarna bekijken we wat jouw bestemming is met een passende route. Welke studies, welke scholen? Met een top 3 ga je aan de slag, bezoek je open dagen, ga je meelopen. Vervolgens help ik je om een besluit te nemen, de knoop door te hakken.

  5 Ontmoetingen van 2 uur zodat jij vol vertrouwen start met jouw studie.

  Bij dit traject krijg jij automatisch een PersonalMap en Routebeschrijving van MapsTell. Die kun je ook tijdens je studie kunt gebruiken. Hierin vind je onder andere wat jou helpt als je onder druk komt te staan (denk aan toetsen). Ook een stukje persoonlijk leiderschap dus.

All-inclusive traject

 
860
 • Het koffertraject met extra's. Je studiekeuze én een goede start van je studie. Naast de 5 ontmoetingen van het koffertraject spreken we elkaar nog 3 keer. Dat kan bijvoorbeeld zijn omdat je graag samen onderzoekt.

  Je kunt dit traject ook inzetten voor extra coaching bij de start van je studie. In zo'n eerste jaar komt er heel wat op je af. Ik ondersteun je tijdens de eerste periode van je studie. Hoe gaat het met je? Hoe zorg je voor een goed gevoel? Denk je nog aan het inzetten van jouw kwaliteiten? Wat kun je doen om ook succesvol te zijn tijdens je studie? Om studiestress te hanteren?
  Naast studiekeuze dus ook coaching in persoonlijk leiderschap zodat jij je vertrouwen én kansen in je studie vergroot.

  De PersonalMap en Routebeschrijving van MapsTell zitten in dit traject als hulpmiddel.

Niet gelijk studeren maar eerst een tussenjaar?
Wist je dat een tussenjaar je kan helpen om succesvoller te studeren? Als je dat goed aanpakt dan hé.

Het Wereldverkennerstraject geeft jou een succesvol tussenjaar én een goede start van de juiste studie. We maken een plan voor je tussenjaar. Tijdens je tussenjaar krijg je ondersteuning bij jouw studiekeuzetraject. Natuurlijk nemen we jouw tussenjaar ervaringen daarin mee. Dit combinatie traject heb je voor €1040.

Als coach blijf ik op de hoogte  van ontwikkelingen in en onderzoeken over de kansen en risico’s van een tussenjaar door samen te werken met het TussenjaarKenniscentrum 

Tussenjaar: onafhankelijke informatie – TussenjaarKenniscentrum

Liever 1 afspraak?
Wil je eenmalig je keuze bespreken? Bijvoorbeeld als studiekeuzecheck? Bij het maken van je profielkeuze?  Hiervoor boek jij het keuze-kwestie-gesprek van anderhalf uur voor €90.  Dit kan zowel online als offline.

NEEM CONTACT OP

Wil je aan de slag met een van bovenstaande traject, een combinatietraject of een keuzekwestiegesprek? Laat je gegevens achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

O ja! Wil je op de hoogte gehouden worden van belangrijke momenten en tussentijds tips krijgen? Volg me dan op Instagram @studiekeuzecoach.

Je kunt ook informatie halen op websites als
www.studiekeuze123.nl
www.studeermeteenplan.nl en  www.kiesmbo.nl

Voor ouders geef ik workshops in de bibliotheek in Roosendaal. Kijk in hun agenda waar en wanneer de volgende workshop plaatsvindt. www.bibliotheekwb.nl.