Studie kiezen met hulp in Roosendaal

Jij woont in (de buurt van) Roosendaal, zit op het JTC, Da Vinci College, Norbertus Gertrudis Mavo of het Norbertus Gertrudis Lyceum? Of ietsje verder misschien: Munnikenheide College of het Markland? Dan weet je dat je na deze school nog verder gaat studeren. Maar wat dan? En hoe kies je?

De meeste jongeren die ik ken in Roosendaal vinden dat een lastige keuze. Het is dus goed dat er hulp is!

Wie zijn er om jou te helpen bij je studiekeuze?

Natuurlijk willen je ouders/ verzorgers je helpen. Ze kunnen goed met je meedenken over:

Maar al kennen jou heel goed, ze kennen niet alle studie mogelijkheden. Als keuzecoach help ik ouders daar een stukje bij met workshops in de bibliotheek, hier kun je meer info vinden https://www.senseyou.nl/hulp-voor-ouders-bij-studiekeuze/

Op school word je ook geholpen. Je mentor en de decaan zijn degenen die zorgen dat jij informatie krijgt en met de klas activiteiten doet om je te helpen bij het kiezen. Je leert allerlei mogelijkheden kennen, nieuwe beroepen, studie richtingen en scholen in de buurt. Zo doen de vmbo scholen in Roosendaal mee met het project Roosendaal OnStage waar je kennis kunt maken met meer dan 50 beroepen! Heb jij al gekeken op de website? https://www.roosendaalonstage.nl/

Op school zul je ook folders zien en posters van mbo’s, hbo’s en universiteiten. Die vind je vaak in de buurt van de kamer waar de decaan werkt. Op de posters staan datums van open dagen. Heb jij al een open dag bezocht? Je mentor en decaan hebben je vast al verteld hoe jij je daarop voorbereidt.

Je studie kiezen doe je in stappen. Je begint bij jezelf en daarna ga je onderzoeken. Uiteindelijk weet je genoeg om een keuze te maken. De stappen vind je terug op mijn website. Je kunt ook een uitgebreid stappenplan aanvragen via het contactformulier. https://www.senseyou.nl/contact/

Maar wat als je er dan nog niet uit komt? Als je niet kunt kiezen. Of gewoon niet weet wat dan bij je past. Of (en ja dat komt vaak voor) je hebt een persoonlijk verhaal waarmee je rekening moet houden. Dan is er ook nog DE STUDIEKEUZECOACH. In Roosendaal ben ik dat. Mijn naam is Fenna Schrauwen en ik woon zelf ook in Roosendaal. Vlakbij dus voor jou én ik ben bekend met de meeste scholen die je in de buurt hebt. De middelbare scholen en de mbo’s, hbo’s en universiteiten. Iets meer over mij?
Dat lees je hier https://www.senseyou.nl/kennismaken-wie-is-jouw-studiekeuzecoach/

Wat doet jouw studiekeuzecoach?

Ik help jou 1 op 1 om jouw keuze te maken. Dat doe ik op verschillende manieren want iedereen is anders. Daarom kijken we eerst naar wat jij al weet en wat je nog nodig hebt.

Je kunt bijvoorbeeld 1 gesprek hebben met mij waarin we samen een plan maken.

Als je het fijn vindt ga ik samen met jou op ontdekkingsreis. In 3, 5 of 8 ontmoetingen kom jij tot een studiekeuze waarop je kunt vertrouwen. En wil je nog niet gelijk studeren? Dan help ik je met een tussenjaar. Alle mogelijkheden kun je vinden op mijn website. https://www.senseyou.nl/studiekeuzecoaching/

Tips? Natuurlijk deel ik ook tips voor het kiezen van je studie. In blogs op de website en op de socials. Je vindt me op Snapchat, Instagram @studiekeuzecoach en op Facebook.

Wat jij echt moet weten over studiekeuze in Roosendaal

Wie jou ook helpt, het is belangrijk dat jij zelf de keuze maakt. Jij bent degene die het moet gaan doen. Het leren, huiswerk maken, de toetsen. Daarom wil je kiezen voor een studie en school die passen bij jou.

Dat kan natuurlijk in Roosendaal zijn maar dat hoeft niet. Neem in je keuze dan ook mee of je thuis wilt wonen of op kamers gaat. Waar jij naartoe wil reizen. Kijk ook ietsje verder dan wat je als eerste bedenkt. Investeer in je studiekeuze onderzoek. Die tijd levert je straks een leuke studententijd op!